Goedkope autoverzekeringen - WA casco autoverzekering - de actuele top 10 van goedkoopste autoverzekeraars

Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en vraag bij de beste drie online een offerte voor een autoverzekering op, toegesneden op uw situatie!

Meer informatie

WA casco autoverzekering

In Nederland bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten als u een auto heeft. Volgens de wet dient u voor uw auto en uw deelname aan het verkeer een aparte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, de zogenaamde WA autoverzekering, af te sluiten. Eventuele schade aan derden in het verkeer valt niet onder de reguliere wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

U bent bij een WA autoverzekering verzekerd voor schade aan derden, maar niet uzelf of uw auto. Bij een botsing of iets dergelijks die is veroorzaakt door een derde, kan u de kosten meestal verhalen op die derde. Bent u zelf de veroorzaker, dan dient u alle kosten van de eigen schade te dragen.

In plaats van een WA verzekering kunt u ook een WA-beperkt-casco autoverzekering of Allrisk autoverzekering afsluiten.

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht.

Verschillende dekkingen

Een recent advies van de Consumentenbond vermeldt om auto's die 3 tot 8 jaar oud zijn beperkt-casco te verzekeren. Auto's jonger dan 3 jaar dient u volledig-casco te verzekeren. En auto's ouder dan 8 jaar worden het beste gewoon WA verzekerd.