Goedkope autoverzekeringen - Actueel - Vrije keuze in garage wel of niet mogelijk? - 1 september 2013

Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en sluit online een nieuwe autoverzekering af!

Meer informatie

Actueel

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen.

Vrije keuze in garage wel of niet mogelijk?

1 september 2013 - Heeft u bij schade de vrije keuze om zelf een garage te kiezen, of moet u naar een aangewezen garagebedrijf?

In natura

Er zijn diverse verzekeraars die raamcontracten hebben gesloten met schadeherstelbedrijven. U heeft dan niet de vrijheid om uw auto te laten repareren door een door u gekozen bedrijf. Dit geldt bij veel verzekeraars bijvoorbeeld voor ruitschade, meldt de Telegraaf.

Vraag na bij uw verzekeraar

U dient hier dus wel op te letten. De kans bestaat namelijk dat u anders uw schade niet uitgekeerd krijgt. Neem daarom altijd even contact op met uw verzekeraar, alvorens u een te vergoeden schade laat repareren.

Welke verzekeraars leveren schadeherstel in natura?

Wij kunnen u niet exact vertellen welke verzekeraars nou wel of niet schade vergoeden in natura, dus door het aanwijzen van een schadeherstelbedrijf. Het is de vraag of dit een belangrijk criterium is bij het kiezen van een autoverzekering. Hoe vaak doet de situatie zich voor, en hoe belangrijk vindt u het dat u de vrije keuze heeft? U dient zelf te bepalen wat u belangrijk vindt. In elk geval zal u ook kijken naar de dekking en de premie. En deze vindt u wel uitgebreid op Goedkopeautoverzekeringen.org.