Goedkope autoverzekeringen - Actueel - Polisvoorwaarden ingewikkeld - 17 juni 2012

Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en sluit online een nieuwe autoverzekering af!

Meer informatie

Actueel

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen.

Polisvoorwaarden ingewikkeld

17 juni 2012 - Nog steeds zijn de polisvoorwaarden van veel autoverzekeringen te ingewikkeld. Slechts een kwart van de autoverzekeraars is in staat om de afspraken met de consument begrijpelijk op papier te zetten. De grote meerderheid van de autoverzekeringen heeft te ingewikkelde polisvoorwaarden.

Verzekeringssite.nl houdt al een paar jaar de polisvoorwaarden van autoverzekeraars in de gaten, en kijkt of deze begrijpelijk zijn opgesteld. De AFM stelt als richtlijn dat verzekeringspolissen 'begrijpelijk' moeten zijn geschreven, en dat 95% van de doelgroep deze moet kunnen begrijpen. Vorig jaar scoorden vier verzekeraars een voldoende. En dit is van meer dan veertig verzekeraars, derhalve slechts 10%. Maar dit jaar scoren al elf verzekeraars, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, een voldoende als het gaat om begrijpelijk communiceren.

Welke autoverzekeraars zijn het beste? De polissen van de Allsecur autoverzekering, de Hema autoverzekering en de Onna-Onna autoverzekering scoren het beste als het gaat om helder communiceren.