Goedkope autoverzekeringen - Actueel - Oudere hogere premie autoverzekering - 24 augustus 2012

Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en sluit online een nieuwe autoverzekering af!

Meer informatie

Actueel

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen.

Oudere hogere premie autoverzekering

24 augustus 2012 - Ouderen, en dan bedoelen we mensen boven de 65, hebben best moeite om aan een autoverzekering te komen. Eerder werden zij door de helft van de verzekeraars geweigerd, nu laten gelukkig twee-derde van de autoverzekeraars hen toe. Maar bij diverse autoverzekeringen moeten zij wel meer premie betalen.

Verzekeraars stellen dat ouderen en senioren hogere risicokarakteristieken kennen. Daarom is de premie voor deze klantengroep wat hoger. Toch zijn er ook verzekeraars die geen onderscheid maken.

Deze wijze van premie-differentiatie past bij een langer ingezette trend waarbij de premie steeds sterker afhankelijk wordt van de specifieke risicokarakteristieken. Er wordt naar steeds meer specifieke factoren van de verzekerde gekeken, waaronder het exacte adres en dergelijke.

Lees meer over bovenstaande. De Telegraaf heeft hier nog een interessant artikel over; Er worden voorbeelden genoemd van bestaande verzekeringen waarbij met het bereiken van 70 jaar de premie met 5% worden verhoogd. Nieuwe klanten krijgen maar liefst een premieverhoging van 22%.