Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en sluit online een nieuwe autoverzekering af!

Meer informatie

Actueel

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen.

Online verzekerden maken meer schade

10 augustus 2011 - Consumenten die een autoverzekering via een online vergelijkingssite afsluiten, blijken meer schade te veroorzaken. Daarom verhoogt intermediair Acura de premie voor autoverzekeringen die online worden afgesloten. Het is voor het eerst dat een dergelijk onderscheid aan het licht komt tussen de traditionele manier van verzekeren en online verzekeren.

De schade betreft met name letselschade. De oorzaak lijkt er met name in te liggen dat de consumenten die online hun auto verzekeren, verhoudingsgewijs meer jonge onervaren bestuurders betreffen. Op zich een logische gedachte, meer jongeren maken gebruik van internet bij aankopen van producten en gebruik maken van diensten zoals afsluiten van verzekeringen.

Bij de meeste andere verzekeraars blijft de premie van een autoverzekering via online afsluiten goedkoper dan als u deze via een intermediair of op de traditionele wijze afsluit. Bovenstaande blijft vooralsnog dus een uitzondering.

Er zijn diverse verzekeraars die hun premies desondanks laag houden; kijk bij de Allsecur autoverzekering, de Inshared autoverzekering, de OHRA autoverzekering, de Centraal Beheer autoverzekering en de Ditzo autoverzekering.