Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en sluit online een nieuwe autoverzekering af!

Meer informatie

Actueel

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen.

Autoverzekering tips

11 februari 2012 - Wij geven enkele tips voor het afsluiten van een autoverzekering. U dient op de volgende zaken te letten voor het kiezen van de voor uw situatie beste autoverzekering.

Dekking

Allereerst dient u te bedenken welke mate van dekking u wilt. U kunt in hoofdlijn kiezen tussen drie vormen van dekking;

  • WA
  • Beperkt casco / WA-plus
  • Volledig casco / Allrisk

No-claim

Een van de belangrijkste elementen die de hoogte van uw premie bepalen, is de no-claim korting. En de hamvraag is; wat gebeurt er bij een schade? Bent u dan gelijk uw korting kwijt, of krijgt u een tweede kans? En hoe zit dit met schade door een onbekende, zoals vandalisme?

Eigen risico

Verder dient u te kijken hoeveel eigen risico u wilt lopen. In welke gevallen is eigen risico aan de orde, en hoe hoog wilt u het eigen risico hebben?

Premie

Nu kan het prijsvergelijken beginnnen. Kijk op een willekeurige vergelijkingssite en vul zo min mogelijk gegevens in. Kijk welke verzekeraars in de top 3 eindigen. Bezoek vervolgens zelf bij die verzekeraars de website en doe een online premieberekening of vraag een offerte op. U kunt tot slot een keuze maken uit een van deze verzekeraars aan de hand van de hoogte van de premie en hoe zij scoren op bovenstaande zaken. Kijk verder voor een overzicht van de goedkoopste autoverzekeringen.