Goedkope autoverzekeringen - Actueel - Met app van rijgedrag een lagere premie, korting op autoverzekering bij controle van rijgedrag via een app - 22 april 2013

Advies

Volgens de Consumentenbond bespaart u gemiddeld euro 171 door over te stappen van autoverzekeraar!

Vergelijk alle autoverzekeraars en sluit online een nieuwe autoverzekering af!

Meer informatie

Actueel

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen.

Met app van rijgedrag een lagere premie

22 april 2013 - Verzekeraars geven korting op de premie van een autoverzekering bij controle van rijgedrag via een app. De bedoeling is dat het rijgedrag van verzekerden via een app gemeten worden. En aan de hand daarvan kan de premie aangepast worden.

Je zou het bijna niet geloven, maar in het Verenigd Koninkrijk worden de eerste stappen al gezet door verzekeraars samen met Vodafone. En het voornemen is om dit ook in Nederland te gaan toepassen. De eerste autoverzekering met dit principe zal volgende jaar in Nederland geintroduceerd worden.

Korting bij netjes rijden

In het kort komt het erop neer dat consumenten privacy inleveren in ruil voor korting op de autoverzekering. Althans, zo vat RTL Nieuws het samen. De app meet hoe hard iemand rijdt, en of dit wel of niet boven de toegestane snelheid is. En verder wordt de rijstijl gemeten; hoe snel trekt iemand op, hoe hard gaat iemand door de bocht, etc. Verzekeraars kunnen vervolgens het rijgedrag van hun klanten analyseren. En op basis van deze analyses kan de verzekeraar de hoogte van de premie preciezer bepalen. Als je netjes rijdt, krijg je korting. En als je veel te hard rijdt of een risicovolle rijstijl hebt, dan merk je het omgekeerde.

Nog veel onduidelijk

Wij zijn benieuwd of het handig en verstandig is om als verzekerde zoveel privacy weg te geven. Wat als je in een ongeluk betrokken wordt, en achteraf constateert de verzekeraar dat je op dat moment te hard hebt gereden? Wij hebben grote vraagtekens bij dit product. Er is nog veel onbekend, we volgen de ontwikkelingen op de voet.

Meer weten?

Op dit moment wordt deze autoverzekering nog niet aangeboden. Maar er zijn veel goedkope autoverzekeringen beschikbaar. Kijk in ons overzicht van autoverzekeraars.